dromenMijn allereerste adem sessie

Zondag 10 januari was de eerste dag van een intensief programma dat ik volg om nog meer te groeien op persoonlijk vlak, over hoe ik mijn dromen kan realiseren en hoe ik nog beter naar mijn intuïtie kan luisteren.

In de middag kregen we een ademsessie, die overviel me want ik had werkelijk geen idee waar dat over ging. Tamara Groen van Breathbliss legde duidelijk uit wat het inhoudt. Mijn ademhaling is al een aantal jaren een gevoelig ding. Een jaar of 7 geleden, na een roerige periode, kreeg ik ineens te maken met een paniekstoornis. Niet leuk! Behalve de nodige echte paniekmomenten, kwamen hyperventilatie en een op hol geslagen hartslag regelmatig voor. En zondag toen Tamara ons aan het uitleggen was wat we konden verwachten merkte ik dat mijn ademhaling al weer een stuk hoger zat dan normaal, ik net iets vaker diep in moest ademen.

In de middag kregen we een ademsessie, die overviel me want ik had werkelijk geen idee waar dat over ging. Tamara Groen vanBreathbliss legde duidelijk uit wat het inhoudt. Mijn ademhaling is al een aantal jaren een gevoelig ding. Een jaar of 7 geleden, na een roerige periode, kreeg ik ineens te maken met een paniekstoornis. Niet leuk! Behalve de nodige echte paniekmomenten, kwamen hyperventilatie en een op hol geslagen hartslag regelmatig voor. En zondag toen Tamara ons aan het uitleggen was wat we konden verwachten merkte ik dat mijn ademhaling al weer een stuk hoger zat dan normaal, ik net iets vaker diep in moest ademen.

Gelukkig werd er gevraagd of er mensen aanwezig waren die wel eens met hyperventilatie te maken hebben gehad. Ik was niet de enige en ze verzekerde ons dat het allemaal goed zou komen…en kwestie van op de juiste manier doorademen want zo zei ze: onze adem kan alles aan. Dat was fijn om te horen.

Nadat we allemaal onze intentie hadden opgeschreven en Tamara voor had gedaan wat de bedoeling was qua ademtechniek gingen we aan de slag. De boodschap was doorademen, niet stokken, niet een tel je adem in houden maar “gewoon” doorademen. Gedurende ons leven gebeurt er van alles met ons, we maken heftige dingen mee, trauma’s misschien wel. Ervaringen die in meer of mindere mate van invloed zijn op onze ademhaling. Ooit heeft een coach die mij een tijdje begeleid heeft en fantastische voetreflexologie behandelingen gaf tegen mij gezegd  “Anne, vergeet je niet te ademen?” Euhhh nee…ik was gestopt met ademen tijdens de behandeling. Bizar!

Toen alles duidelijk was gingen we liggen, met z’n dertigen, op ons matrasje, een deken over ons heen en aan de slag. Peanuts dacht ik in het begin, had totaal geen idee wat ik moest verwachten. Het doel is om de ademhaling weer in de natuurlijke staat te brengen. Niet alleen met je hoofd kun je zaken opruimen maar dus ook met je ademhaling. Als je bewust gaat ademen kan stress je lichaam verlaten en kan zuurstof op plekken komen waar het normaal niet komt. Zo ontstaat er weer ruimte.

Al snel voelde ik een tinteling in mijn handen en later tot in de topjes van mijn vingers. En  nog weer later voelde ik mijn vingers verkrampen. Op  mijn buik voelde het alsof er iets zwaars op lag, net onder mijn ribben, mijn hoofd ging van links naar rechts. Regelmatig kwam een van de ademcoaches bij me om me te begeleiden. Even een hand op mijn hoofd of op mijn borst, een lief woord dat het goed was. Het was fantastisch! De sessie duurde 45 minuten. Ik voelde tranen komen, ik voelde tal van emoties van boos naar blij, verdriet, acceptatie en liefde. Er kwamen tranen, heel veel tranen. Maar dat was ok. Ik herinner me dat ik ook mensen hoorde lachen tijdens de sessie, er kon dus van alles voorbij komen. Na 45 minuten bewust ademen was er nog 15 minuten tijd om te ontspannen, gewoon onder mijn deken met nog meer tranen.

Na de sessie hebben we onze ervaringen gedeeld en was er zo een fijne energie in de zaal, de nodige knuffels en mooie momenten werden uitgewisseld. GE-WEL-DIG!

Ik ben dankbaar dat ik dit heb mogen ervaren en ga snel weer een sessie inplannen. Want dit wil ik vaker beleven. Toen ik aan het einde van de dag naar huis ging, voelde ik ruimte, veel ruimte. Wat een heerlijke ervaring. Dit smaakt echt naar meer.

Ben je nieuwsgierig geworden naar het programma dat ik volg, klik dan op “Leef je Droom