Be the change you wish to see.
– Gandhi

Concious Breathing

Waarom bewust ademhalen?

Onze ademhaling werkt. 20 keer per minuut. Een prachtig mechanisme. Het levert ons lichaam de nodige hoeveelheid zuurstof, zelfs als we slapen, en we blijven daardoor in leven. Maar op de automatische piloot ademen geeft niet altijd de gewenste levenskwaliteit.

Vrij baan voor je natuurlijke ademhaling.

Door bewust te gaan ademen, met behulp van de technieken waarmee BreathBliss werkt, kun je je ademhaling weer in de natuurlijke staat brengen. Heel simpel, door je adem te volgen en het in alle rust z’n gang te laten gaan. Het alle ruimte te geven.

Meer lucht, rust en levendigheid.

In die prettige aandacht van jou en de ademcoach worden de spanningsgebieden in je lichaam, die je adem verkrampen, voelbaar. En met elke bewuste ademhaling krijgt de stress de kans om je lichaam te verlaten. Eindelijk kan de zuurstof weer rijkelijk en vrij gaan stromen. Je zult meer levendigheid ervaren.

Effect van ademsessies en workshops.

Bewust ademen brengt je meer lucht, rust en ontspanning. En natuurlijk is het voor iedereen net iets anders. Maar wat voor bijna elke persoon geldt; je voelt al snel een verschil. Al doe je het maar een minuutje.

Ademen op basis van het verleden?

We zijn op een bepaalde manier gaan ademen. Bijvoorbeeld kort en ‘hoog’ in de borst. Mogelijk doordat je als kind ooit ergens van schrok. Of door langdurige stress, en het lichaam vaak op scherp moest staan. Dan heb je standaard vaak een te ingehouden ademhaling. Je adem redt het vaak dan niet meer om in elk deel van het lichaam en geest de verkwikkende energie te brengen. Klachten als neerslachtigheid en moeheid zijn het gevolg.

Met ademtechnieken gewoontes doorbreken.

Met de ademhalingstechnieken van BreathBliss, en de unieke aandacht van Tamara, word je je bewust van die patronen en gewoontes. Met speciale ademhalingstechnieken kunnen ze vervolgens worden doorbroken. Je lichaam kan vrijer gaan ademen. Wat een opluchting.

Welke patronen kun je doorbreken?

Voor je levenskwaliteit en gezondheid zijn bepaalde manieren van ademen geen goede gewoontes. Bewust ademen kan ze doorbreken. We noemen een paar van die patronen:

  • Continu kort en ‘hoog’ in de borst ademen.
  • Standaard op een ingehouden manier ademhalen.
  • Je uitademing is te ‘kort’. Zodat je te weinig ‘afval’ uitstoot.

Ervaringen van anderen?

Jezelf levendiger voelen. Meer in het moment zijn. Je lichaam meer voelen. Ontspanning. Of, zoals we laatst hoorden; beter met je aandacht bij een gesprek kunnen blijven.

Ervaar zelf de kracht van de adem!

Maak kennis met Concious Breathing via een:

Privesessie
Groepssessie
Mini workshop
Op maat

Agenda

Ga naar de agenda om je in te schrijven voor een van de wekelijkse groepssessies.

Ga naar agenda

Contact

Neem contact op over de mogelijkheden. Of je nu behoefte hebt aan een privesessie of op zoek bent naar een compleet ademprogramma, we horen graag van je.

Neem contact op